Stockevik

Dykplatsen Stockevik ligger vid Gullmarns mynning mellan Fiskebäckskil och Grundsund. Här finns en liten hamn, en kiosk och en kafeteria.

Satellitbild över dykplatsen Stockevik

Satellitbild över dykplatsen Stockevik

Det finns få platser att parkera på vid hamnen, men en parkering 100 m. före hamnen där det kan finnas platser. Hör med lokalbefolkningen under högsäsong.

 

Dyka på Stockevik

Dykningen sker en bit ifrån själva hamninloppet men trots det kan båttrafiken vara living under sommaren. Enklaste är att gå i vid stenarna mellan själva piren och träterassen. Om man vill kan man även hoppa i direkt från piren. Därefter är det smidigast att simma ut till första udden och gå ner och här möts man av en vägg som sträcker sig lite drygt 15m och fortsätter därefter med klippblock och stenrösen. Bottnen är ganska stening och fast till skillnad mot längre ut i fjorden och sträcker sig ut till ca 30m djup.

 

Vägbeskrivning

Från väg 161, sväng av vid skylt ”Fiskebäckskil” och ”Grundsund” vid samhället Bokenäs, sväng höger strax efter Fiskebäckskil vid skylten mot ”Stockevik”, passera golfbanan och följ den asfalterade vägen ända fram till Stockeviks hamn.


 

Fler dykplatser

Är du på jakt efter fler eller andra dykplatser kan ni finna dem här nedan eller genom att besöka vår sida om dykplatser.

Dykplatser i Gullmarn

Dykplatser i och kring Göteborg