Skår

Dykplatsen Skår är en väldigt bra dykplats för dykare som är lite ovana. Det är enkelt att komma på plats och enkelt att komma ner till vattnet. Dykplatsen i förhållande till Gullmarn ligger ganska långt ut mot mynningen och erbjuder en ganska blandad dykning. Dykplatsen delas mellan dykare, badare och agerar även småbåtshamn. Tack vare sitt läge är dessutom Skår ofta isfri på vintern när isen lagt sig på vikarna längre in i fjorden.

Satellitbild av dykplatsen skår

Satellitbild av dykplatsen skår

 

Dyka på Skår

Skår erbjuder lite olika dyk beroende på vad man som dykare är ute efter. Enklast är att börja med att gå ner i vattnet vid båthuset och därefter välja höger eller vänster.

Går man till vänster, mot hamnen, breder en flack mjukbotten ut sig som kan vara praktisk för testdyk eller utbildningar.

Går man istället till höger kan man få sig en jättefin vägg att dyka på. Man kan dessutom ta landvägen en bit bort mot höger om man inte vill ytsimma eller göra av med för mycket luft.

Det går en kabel i viken som kommer upp strax bredvid båthuset. Denna är en bra orienteringspunkt vid uppstigningen.

 

Vägbeskrivning:

Åk E6 norr ut från Göteborg. Ta sedan av vid Uddevalla till väg 161 mot Lysekil. Innan färjan över till Lysekil finns en grusväg att ta av på vänster sida. Efter ca: 100m delar sig grusvägen, håll till höger.

Du kommer ner till en gräsplätt och det finns även en vändplan, parkeringsplats som ser ut som en rastplats lite med träslipers.

Står det en liten fyrkantigt röd stuga nere vid vattenbrynet så har du kommit rätt.


 

Fler dykplatser

Är du på jakt efter fler eller andra dykplatser kan ni finna dem här nedan eller genom att besöka vår sida om dykplatser.

Dykplatser i Gullmarn

Dykplatser i och kring Göteborg