Dykresor

Kursschema för Scuba Divers notepad
KOMMANDE RESOR INTRESSEANMÄLAN

Att resa är att leva sa en gång Hans Christian Andersen. För dykare är såklart dykresor de bästa resorna. Nordisk dykning i all ära men sanningen är den att det faktiskt finns fantastisk dykning över hela vår jord.

Av jordens totala yta består ca 71% av vatten. Tänk på hur många länder det finns och hur många platser som just du har besökt. Tänk dig också att det du har besökt dessutom bara är en liten del av de ca 29% som består utav land.

Att kunna utforska mer än bara det som finns på land gör varje dykresa för oss speciell. Det finns så mycket spännande under ytan som man aldrig får se uppe på land. Precis som Sebastian så fint sjöng i Den lilla sjöjungfrun; ”Ariel, lyssna på mig, ett liv på land är för torrt. Men havet är djupt, i vågorna här vågar man ha lite kul.”.

Dykare över korall på dykresor

Våra favoritresmål för dykresor och framtida planerade dykresmål.

Vi på Scuba Divers älskar att resa, så väl inom norden men även till andra, lite mer exotiska, platser. Här nedan listas våra absoluta favoritresmål för dykresor.

Bonaire

Bonaire Dykresor

Bonaire, även mer känt som Divers Paradise är verkligen ett kärt ställe för oss på Scuba Divers. Hit går nästan varannan dykresa som vi åker på. Bonaire är en liten ö som tillsammans med Aruba och Curacao bildar ABC öarna som tillhör Nederländerna och är belägna strax utanför Venezuelas kustlinje. Namnet som det fått av dykare, Divers Paradise är inte bara ett ordspråk utan det är till och med skrivet på registreringsskyltarna på alla öns bilar. Dykningen på denna dykresa är extremt smidig då man åker runt med bil till nästan alla dykplatser och kan hitta fenomenal dykning på alla olika djup. Dykresor till Bonaire är verkligen för alla åldrar och nivåer.

Maldiverna

Maldiverna dykresor

Maldiverna är ett land som vi tycker verkar lockande att besöka, inom snar framtid planeras även en Scuba Divers dykresa hit. Dykningen här är verkligen något utöver det vanliga. Att åka med en liveabord gör dykningen extremt effektiv. För de som dessutom gillar att dyka riktigt mycket finns det inget smidigare. Maldiverna i sig består av atoller och öar som knappt syns över havsytan. Från dessa öar och atoller går det att uppleva skinande sol, vita sandstränder och helt underbar tropisk dykning hela året om.

Filippinerna

I Filippinerna kan man göra det mesta inom dykning. Därför gillar vi verkligen dykresor som går hit. Det går att få bra dykning med liveabord eller via en resort. Det finns landdyk och det finns båtdyk. Det mesta för att få det bästa.

Truk Lagoon

En av de absolut häftigaste platserna i världen för dykning måste vara Truk Lagoon. Det är inte alltför ofta dykresor arrangeras hit, men när det görs så är det storslaget. Truk Lagoon ligger i Mikronesien och erbjuder en av världens största paradis för vrakdykare. Med över 60 skeppsvrak och 250 flygplansvrak finns här verkligen mycket att se. Men det är inte allt. Även haj och manta går att se vid korallreven som även de är fantastiska att dyka på.

Vad tycker våra kunder om våra dykresor?

På våra resor har vi alltid med oss några stammisar. De verkar tycka väldigt mycket gott om det vi gör och det vi planerar. Självklart delar vi med oss om vad de tycker om oss och våra dykresor.

Ann och Raymond Carlsson

Vi rekommenderar varmt att hänga med detta gäng när som helst och nästan vart som helst, och vi har under åren rest med ganska många arrangörer som vi jämför med.

Filippinerna

Vår första resa tillsammans med gänget från Scuba Divers gick till både Dauin och Malapasqua i Filippinerna, och från dag ett tillsammans med detta underbara gäng har det aldrig varit nån tvekan om vilka vi prioriterar att åka med. Dykningen i båda områdena bjöd på det mesta, allt från ”nudisar” till flamboyant octopussy, valhaj, threshershark (rävhaj) och allt däremellan. Vi kan inte komma på något som saknats i varken planering eller lokalt bemötande när detta gänget gästade Filippinernas dykplatser.

Bonaire

Ön som är gjord för dykning i Karibien. Här drog gänget som reste med Scuba Divers fram med bilar från Buddy Dive Resort över öns alla dykplatser, var bil för sig eller som mindre grupper. Ön har allt förberett för att köra fram till alla dess markerade platser för stranddyk där man mer eller mindre enkelt tar sig i och ur det blöta efter ett häftigt dyk, mycket tack vare Anders gedigna erfarenhet av ön. På kvällarna träffades vi allihop, käkade, tog en öl, skrattade mycket och jämförde vad vi sett under dagen tex örnrockor, delfiner, barracudor och ibland åt våra egna eskapader.

Manado, Indonesien

Ett fascinerande område att gästa där vi tillsammans med dykarna från Scuba Divers tillbringade dagarna med att åka kors och tvärs med välutrustad dykbåt för att se allt märkligt som Indonesien har att erbjuda, inte minst mängden med sköldpaddor samt märkliga bottenlevande varelser som tittar fram under nattdyk. Som alltid med det här gänget återvänder man i kvällningen till den trevliga resorten för att i poolen eller restaurangen ta nåt att dricka, skratta gott och bara njuta.

Ken Niss och Eva Åkesson

Filippinerna

Första resan vi gjorde med Scubadivers var till Filippinerna. Vi var en vecka i Dauin och en vecka på Malapascua. Vi hade väldigt kul och fick vara med om fina och spännande dyk. Valhajar, rävhajar, macro, strömmar mm. Alla trevliga människor i gruppen och Scuba Divers engagemang gjorde att det blev en resa med mycket tjöt och glada skratt.

Bonaire

Nästa resa gick till dykarparadiset Bonaire i Nederländska Antillerna. Ett återkommande resmål för Scuba Divers, som gav bra råd om hur det fungerar. På Buddy Dive resort bor man i lägenheter med tillhörande bil. Dyker gör man från land på egen hand på något av alla dykplatser utmärkta med gula stenar. Lite annorlunda än en resa där man gör båtdyk och blir guidad. Här väntar många utmaningar när man ska klara sig själv, men oj, vad man växer som dykare av det. Inte lika mycket gemensamma aktiviteter med gruppen som vid andra resor, men många roliga minnen härifrån blev det också.

Indonesien

Ett stort, glatt gäng for till Manado på ön Sulawesi i Indonesien. Resorten Tasik Ria låg en bit utanför stan och var väldigt mysig. Hela gänget fick plats ombord på samma båt och många sköldpaddor blev det ute vid Bunaken. Efter dagens dykutfärd blev det skratt och skoj i baren som bokstavligen ligger i poolen. Till och med sista dykdagen samlades vi där trots åska och ösregn. På denna resa var det helpension så alla sågs vid måltiderna. Det och det faktum att alla var på samma båt gjorde att sammanhållningen blev extra bra.