Hällebäck

Dykplatsen Hällebäck är en av Gullmarns lättast tillgängliga dykplatser. Det är bara att packa ur vid den stora vändplanen, parkera, och hoppa i vattnet. Eftersom här också finns en allmän badplats och en liten hamn får man givetvis se upp med båttrafik och badande.

Satellitbild över dykplatsen Hällebäck

Satellitbild över dykplatsen Hällebäck

 

Dyka på Hällebäck

Här kan man dyka åt både höger och vänster, rakt fram är enbart mjukbotten. Vilket i och för sig också kan vara fint vid rätt tillfälle.

Om man dyker till höger. Gå ner i vattnet vid stenarna bredvid vändplanen eller från badbryggan. Det kan vara praktiskt att ytsimma till den första eller andra udden innan ni påbörjar dyket. Där startar en fin vägg blandat med stenrösen och skrevor att undersöka.

Den sista biten tillbaka kan man med fördel ligga på 3-6 meters djup och titta på alla småfiskar och havsnejlikor i stenröset vid strandkanten.

Om man istället dyker till vänster går man ner på samma ställe men håller snett vänster. Här finns en vägg som startar runt 16-20 meter och fortsätter i etapper med stora mjukbottenfyllda hyllor till önskat djup. Ovanför 16 meter finns dock endbart mjukbotten. Tänk på att in/utfarten till den lilla hamnen ligger nära uppstigningsplatsen.

 

Vägbeskrivning

Från väg 161, ta av vid Skylt ”Hällebäck”. Följ vägen rakt fram till vändplanen och parkeringen.


 

Fler dykplatser

Är du på jakt efter fler eller andra dykplatser kan ni finna dem här nedan eller genom att besöka vår sida om dykplatser.

Dykplatser i Gullmarn

Dykplatser i och kring Göteborg