Dykutfärder

dykutfärder med Scuba Divers notepad
KOMMANDE UTFÄRDER INTRESSEANMÄLAN

När man åker ut för att dyka brukar man kalla det för en utfärd eller dykutfärd. Det är en ganska enkel process där man träffas och tillsammans åker till en dykplats och dyker. Det kan vara allt från att åka till en plats man känner till med bilen eller åka någonstans där det finns båt. Vi gillar alla delarna då de har sin egen charm. Att ibland åka, lite snabbt, till en enkel hamn med bil för att bli blöt kan vara praktiskt i träningssyfte eller när dyklusten blir för stor. Vill man fotografera eller göra mer avancerade dyk kanske en helg på någon annan plats kan vara receptet för lycka.

 

Våra smultronställen för dykutfärder

Självklart kan man åka på dykutfärder till otroligt många platser men vi har själva märkt att vissa platser vill vi hela tiden tillbaka till och dessa kallar vi för våra smultronställen. Det finns alltid svårare vs enklare dyk eller bättre och sämre, allt beror på vilken nivå man är på och vad man gillar för typ av dykutfärder. Vi gillar att variera oss och vill ibland ha landdyk och ibland vill vi använda båt.

Vill man ha en extra speciell guide till våra smultronställen har vi tagit fram en karta med mer information och google maps gps här.

Göteborgs Skärgård

Utfärder_GBG

Göteborgs skärgård kan vara lite svårtillgänglig om man inte har en båt. Göteborgs skärgård är fantastisk fin och kan erbjuda helt otrolig dykning för den som vill se både vrak eller natur. Sikten kan dock variera mycket från fantastisk till tyvärr ren skit. Men hur man än gör så är alltid dykning en underbar känsla.

Läs mer om dykning i Göteborg här.

Gullmarn

Gullmarn är nog en av de vanligaste platserna i Sverige för just dykutfärder. Många åker till denna underbara fjord för att utföra enkla (eller svåra också för den delen) landdyk. Gullmarn är Sveriges mest utmärkande fjord med ett otroligt speciellt naturliv. Det är väldigt tacksamt att från Göteborg sätta sig i bilen och vara på denna fantastiska plats på bara någon timme. Det finns många bra dykplatser att välja mellan och det finns dykplatser för alla nivåer.

Läs mer om dykning i Gullmarn här.

Dyk-Leif

Dyk-Leif

Dyk-Leif AB är ett företag beläget i Hamburgsund på Sveriges Västkust och de arrangerar dykutfärder till Väderöarna. Många säger att Väderöarna erbjuder Sveriges bästa Dykutfärder. Dyk-Leif erbjuder fantastiska möjligheter för dykning runt Väderöarna. De har 3 båtar för dagsutfärder, de har sovplatser och kan ta emot stora sällskap men även enskilda dykare. De gör dykutfärder i princip året runt och kan fylla luft och nitrox (även otvättade flaskor), till 200 och 300 bar. Lite speciellt är att det alltid serveras varm thailändsk mat som lunch.

Läs mer om Dyk-Leif på dykleif.se.

One Ocean

Norge har bland världens häftigaste dykning och One Ocean arrangerar dykutfärder till några av de häftigaste platserna. Nere i Kristiansand i Norge har Italienska Carlos hittat sitt hem. Carlos driver One Ocean Dive Resort och gör det föredömligt. Fokus ligger på vrakdykning men även naturdykning är fantastiskt på denna plats. Med italiensk gästvänlighet får Carlos dykarna att känna sig säkra och erbjuder fantastisk service. Luftfyllningsmöjligheterna är bland det häftigaste som vi sett där det går att fylla själv på bryggan vid husrevet eller direkt på båten mellan dyk. Carlos erbjuder dessutom varm pasta som lunch.

Läs mer om One Ocean på www.oneocean.no.

Kullen Dyk

Kullen dyk är ett företag som erbjuder dykutfärder vid Kullaberg nere i nordvästra skåne. Dykutfärder sker främst på sommarmånaderna men görs även på helger många månader utav året. Kullen Dyk erbjuder både naturdykning och vrakdykning för alla nivåer.

Läs mer om Kullen dyk på www.kullendyk.nu.

Bröderna Klemmings dyk

Sedan 2015 har 2 bröderna arrangerat dykutfärder till Kosterhavet. Här dyker du med Bröderna Klemming själva och Sveriges snabbaste dykbåt. De utgår ifrån Edsviks Camping där man även kan hyra stugor och då stanna över natten. Dykning i Kosterhavet med bröderna Klemming är fantastisk. Rent vatten, friskt liv och härlig stämning är vad som brukar upplevas vid dessa dykutfärder.

Läs mer om Bröderna Klemmings Dyk på klemmingsdyk.se.