Jordfall

Dykplatsen Jordfall är en mycket praktisk dykplats med en väldigt bra parkering. Det kostar en liten slant att parkera men det är bara att läsa och följa Dyk- och P-anvisningarna på anslagstavlan vid infarten till varvsområdet.

Satellitbild över dykplatsen Jordfall

Satellitbild över dykplatsen Jordfall

 

Dyka på Jordfall

Det går egentligen att dyka åt tre håll på denna dykplats. Höger, vänster eller rakt fram. Om man går rakt fram eller höger hittar man en mjukbotten. Där kan man se Cylinderros, Sjöpennor, Piprensare och Kräftor. Även Bläckfisk går att se här.

Dyker man vänster istället så kommer man till väggen. Det kan vara trevligt att ytsimma ut en bit till udden och gå ner där. Väggen börjar ganska tidigt i viken så det är enkelt att navigera tillbaka.

Glöm ej skrevan som ligger utanför viken på ca 10-11m djup.

Båtvarvet är privat och deras bryggor. Använd alltså inte bryggan när man ska dyka.
Man går i från viken till vänster om bryggorna.

Visa respekt mot lokalbefolkningen

 

Vägbeskrivning

Från väg 161, ta av vid Skylt ”Hällebäck” och ”Jordfall”. Följ vägen till nästa skylt mot Jordfall. Vägen tar slut vid en vändplan vid vattnet. Åk in på båtvarvsområdet och parkera på parkeringen för dykare vid bryggan. Lägg 40:- i lådan tillsammans med en lapp med bilens registreringsnummer. Hoppa i längst ut på bryggan och simma snett ut vänster mot bergväggen cirka 80 meter bort. Gå ner längs väggen.


 

Fler dykplatser

Är du på jakt efter fler eller andra dykplatser kan ni finna dem här nedan eller genom att besöka vår sida om dykplatser.

Dykplatser i Gullmarn

Dykplatser i och kring Göteborg