Fossen

Fossen, även kallat Fossens Camping, har två vikar som det går att dyka ifrån. i Båda vikarna går det att dyka vänster och höger vilket kan ge dig upp till fyra fina dyk.

Satellitbild över dykplatsen Fossen

Satellitbild över dykplatsen Fossen

Fossen är egentligen en campingplats samt en liten småbåtshamn så även om dykare är välkomna är det viktigt att hålla god sed. Det kostar 50kr/bil att komma in på området. Dessa 50kr betalas i kiosken för att de skall öppna bommen.

Fossen är endast öppen under campingsäsongen.

 

Dyka på Fossen

Det finns 2 vikar på Fossen som är kanon att dyka på. Båda erbjuder mycket bra dykning åt både höger och vänster.

Vik 1

Parkering sker på vändplanen vid en bom. Detta gör att man måste bära sin utrustning en liten bit eller byta om vid bilen och därefter gå ner till vattnet.

Det går att dyka både höger och vänster i denna vik och det blir en fin drop-off där vikens mjukbotten övergår i klippvägg.

Vik 2

Parkering sker på gräset vid grusvägen där det blir en liten öppning ut i viken eller så kan man fortsätta en liten bit till några mindre båthus där man kan parkera och gå direkt ner i vattnet vid badplatsen.

Det går att dyka både höger och vänster i denna vik också och det blir en drop-off ner till ca 30m där badvikens mjukbotten övergår i klippvägg.

 

Vägbeskrivning till Fossen

Från väg 161, ta av vid Skylt ”Hällebäck” och ”Jordfall”. Sväng vänster och följ vägen till du möter en skylt mot Jordfall. Åk mot Jordfall. Snart ser du en skylt mot Fossens Fritidsområde, följ skylten mot vänster. Väl på campingen stannar du vid bommen och letar reda på managern för campingen.


 

Fler dykplatser

Är du på jakt efter fler eller andra dykplatser kan ni finna dem här nedan eller genom att besöka vår sida om dykplatser.

Dykplatser i Gullmarn

Dykplatser i och kring Göteborg