Dykservice

shopping-cart notepad
BESTÄLL DIREKT KONTAKTA OSS

 

Dykservice är bland det viktigaste som finns. Att ta hand om sin utrustning kan vara skillnaden på liv eller död. Vi på Scuba Divers har en egen dräktverkstad där vi utför all typ av dykservice så som dräktservice, regulatorservice, datorservice (batteribyte), flaskservice och vi fyller även luft.

Först och främst är det upp till dig att ta hand om din utrustning genom att skölja den noga efter varje dyk och se till att hålla allting rent, snyggt och har laddade batterier. Men ibland är olyckan framme, man får ett hål i dräkten, något läcker, batteriet har tagit slut. Då finns vi här och hjälper dig med detta. Läs gärna mer nedan och det finns även tips för hur man utför sin egen dykservice inom våra olika ämnen.

Dräktservice

När man dyker med torrdräkt är det första man märker att man är torr och/eller varm. Om det blir hål i dräkten försvinner denna känsla ganska fort då det ju tyvärr kommer in vatten. Detta är varken trevligt eller bra för en dykare. Att ta hand om sin dräkt är därför väldigt viktigt. En hel del kan man göra själv men vissa saker kanske man behöver hjälp med.

Regulatorservice

Dykservice_regulatorservice

Regulatorn är det som används för att föra luften från flaskorna till en människans lungor. Om detta viktiga system går sönder kan det få allvarliga konsekvenser. Vi rekommenderar att man ser över sin regulator ca en gång om året. Beroende på din regulator och hur mycket du dyker kan behovet variera men en gång per år är en väldigt bra tumregel.

Datorservice

Dykservice_datorservice

Dykdatorn är ett annat viktigt medel som används vid dykning. Beroende på hur ens dykning ser ut kan vikten av ens dykdator variera kraftigt. Att se till att den är hel och ren men även byta batteri är någonting vi gärna hjälper till med för att garantera bästa möjliga funktion och säkerhet.

Flaskservice

Dykservice_flaskservice

Var 5:e år måste dina flaskor undersökas. Detta är ett krav, vi hjälper dig att utföra denna undersökning snabbt och effektivt. Det som undersöks är bland annat om det finns rost i flaskorna och att de kan hålla för trycket som det är meningen att de skall fungera till.