Röda Havet

Datum/Tid
Date(s) - 12/11/2020 - 19/11/2020
Hela dagen


Äntligen har vi hittat den ultimata dykupplevelsen i form av Röda Havet – North & Wreck

Vi har letat länge efter denna turen som i sin helhelt är en ultimat dykupplevelse men denna gången lägger vi till en touch av Scuba Divers. Hänger ni med oss? Det kommer bli grymt kul.

Platserna kommer ramla iväg så vänta inte för länge med att anmäla dig.

M/Y Grand Sea Serpent är en av Egyptens lyxigaste liveaboards båtar. Med 41 meter längd är hon bland Egyptens största båtar. M/Y grand Sea serpent är förstahandsvalet för dykare som söker bekvämlighet och lyx varvat med dykupplevelser i världsklass. Som namnet säger är hon verkligen ”Grand” och i en klass för sig. Hon tar emot 28 gäster i 14 kabiner, var av 2 sviter med havsutsikt, 4 kabiner med havsutsikt på övre däck och övriga 8 kabiner på nedre däck. Alla kabiner är utrustade med privat dusch och toalett och självklart AC. Utöver Nitrox kompressor är hon även utrustade med Helium/Oxygen blending station och en haskel pump att fylla över 200 bar syrgas. Erfarna dykguider och ett stort dykdäck samt de 2 gummibåtarna bäddar för en bekväm och härlig dyksemester.

 

För vem passar resan?

Röda Havet – North & Wreck certifierade dykare med ett certifikat över och med erfarenhet av minimum 15-20 dyk. För dig som saknar certifikatskravet kan vi erbjuda Advanced open Water Diver kursen ombord eller innan avresan. Hör med oss!

 

Priser & Villkor för Röda Havet – North & Wreck

Paketpris SEK 18.500

Angivet paketpris och resplan gäller per person i tvåbäddskabin eller kabin med dubbelsäng nedre däck.

Tillval: Svit med havsutsikt 1000 kr per person.

Tillval: Kabin med havsutsikt på övre däck, 500 kr per person.

 

I resans pris ingår

 • Flyg, med charterflyget
 • Transfer t/r flygplatsen
 • 7 nätter 6 dagar dykkryssning
 • Helpension (alla måltider) samt snacks, dricksvatten, te, kaffe och kalla drycker
 • 3-4 dyk per dag. Lån av flaska (12 L alu) och vikter ingår
 • Skatter och miljöavgifter ingår i priset vilka uppgår 150€ för närvarande
 • Nitrox ingår utan extra kostnad ( för certifierade Nitrox dykare)
 • Mat på flyg t/r
 • Visum ingår för EU medborgare

 

I resans pris ingår inte

 • Hyra av utrustning
 • Individuell reseförsäkring
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Dricks till besättningen
 • Eventuellt extra bagage

 

Vänligen observera att flygavgångar för hösten 2020 är ännu ej publicerade. För att resan ska kunna genomföras enligt resplanen, gäller att charterbolagen, som alla år väljer just torsdagar för avresor från Göteborg till Hurghada. Därför vill vi reservera oss för ev. ändringar i den exakta resplanen. Exakta avresedatum för avresan kan eventuellt komma att ändras med någon dag. Även byte av båt kan bli aktuellt.

Resan

För vår resa Röda Havet – North & Wreck flyger vi till Egypten/Hurghada med direktflyg. Vår representant möter upp vid ankomst i Hurghada för vidare transfer till marinan där båten ligger vid kaj. Båten lämnar hamnen på förmiddag dagen därpå och första dyket görs innan lunch. Vi gör 3-4 dyk per dag inklusive ett nattdyk. Efter 6 dagar dykning avslutas dykningarna och båten kommer tillbaka till marinan. Sista natten tillbringas ombord där båten ligger vid kajen. På morgonen och efter frukost checkar vi ut för transfer till flygplatsen och hemresan.

Maten

Ombord erbjuds 3 måltider och mellanmål samt frukter, läskedryck, färskvatten, kakor, te och kaffe. Maten består av varierande Egyptiska rätter med kött, fisk och fågel med en mängd olika blandningar av sallader och grönsaker. Gäster som äter enbart vegetariskt hittar en varierande urval av sallader och grönsaker men vi ser också till att det finns även andra vegetariska alternativ tillgängliga de gånger vi vet att vegetariska önskemål har framförts. Öl och vin kan köpas ombord.

Dykning

3-4 dyk per dag. Sista dagen blir det två dyk på förmiddagen, därefter avslutas dykningen och båten kommer in i hamn kl. 15.00. Sista natten tillbringas ombord eller på hotell. Ombord finns det utöver den ordinarie besättningen även erfarna dyk-guider ( 3 dykguider på båten Grand Sea Serpent) med stor lokalkännedom. Flaska och vikter och Nitrox finns ombord till din förfogande utan extra kostnad. Fri Nitrox gäller endast certifierade Nitrox dykare.

Dykområde

Nordlig kryssning (även kallad Classic Cruise eller Reef & Wreck). Denna kryssning startar i Hurghada. Du dyker i norra delen av Röda havet, området mellan Hurghada och Sharm el-Sheikh. Du dyker på kända dykplatser som bl.a. skeppsvraken runt Abu Nuhas Reef, det berömda vraket Thistlegorm och nationalparken Ras Mohammed.

Dykutrustning/hyra av utrustning

Endast lån av 12 liter flaskor och vikter ingår. Vår rekommendation är att du tar med dig din egen dykutrustning på resan. För dig som saknar en egen dykutrustning eller om du vill hyra större flaska, finns möjlighet att hyra det på plats. Vi kan vidarebefordra din förfrågan till båten.

Frivikt och extra bagage

Du får ta med dig 30 kg incheckat bagage plus ytterligare 5 kg handbagage.
Mer (ytterligare 20 kg) bagage kan köpas med ett tillägg på 400 kr.

Betalningsvillkor

Anmälningsavgift 3000 kr inom 8 dagar.
Slutbetalning senast 60 dagar innan avresan

Dela upp din betalning

Vi erbjuder också räntefria delbetalning 6-24 månader.
Du får första aviseringen månaden efter inköpsmånaden. Vid första aviseringen betalar du kampanjavgift, aviseringsavgift samt amortering på skulden. Kommande aviseringar betalar du aviseringsavgift samt amortering.

Hälsa och dykning

Dykning kräver god hälsa. Det är viktigt att resenären har god hälsa och är frisk. Ansvaret ligger på resenären att kontrollera sin hälsa. Resenär som har fyllt 45 år
rekommenderas att göra en hälsokontroll för dykning innan resan. Formulär att ta med till läkare för hälsokontroll finns i följande
länk. https://www.divingtravel.se/medicform.pdf

Dykförsäkring/Dykolycksfall

På destination måste du kunna uppvisa papper/intyg om att du är försäkrade. Försäkringen ska omfatta omhändertagande vid sjukdom och inkludera även dykolycksfall
och vårdkostnader samt eventuell hemtransport. Kolla med din hemförsäkring eller kontakta DAN International.

Pass och Visum

Skandinaviska medborgare behöver inte skaffa visum i förväg för resor till Egypten. Man behöver ett pass som är giltig minst 6 månader efter planerade hemresa. Visum ingår i resan för alla som har ett pass från något EU land.

Överlåtelse av resan

Du kan senast 60 dagar före avresan överlåta din bokade resa till en annan resenär som du själv föreslår. Det är dock en förutsättning att den som paketresan överlåts till, uppfyller de nödvändiga villkoren och kraven för deltagande i paketresan. Ändring av namn på flygbiljetter kan bli omöjligt eller kan innebära avgifter. Dessa avgifter betalas av dig eller den som du överlåter resan till.

Ändring av priset

Diving Travel Network AB har rätt att ändra paketpriset ifall det inträffar kostnadsökningar för Diving Travel Network efter det att bokning har bekräftats. Diving Travel Network får höja priset för resan med ett belopp som motsvarar kostnadsökningar och som enbart berör de tjänster som ingår i paketresans. Exempel på detta är ändringar i transportkostnader, ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan, eller ändringar i växelkurser som påverkar Diving Travel Networks kostnader för resan.

Allmänna hälsoråd

Som dykare bör du känna till att dykning under vissa förhållanden kan vara mycket ansträngande. Det är viktigt att du som bokar resan har normal hälsa. Ansvaret ligger på resenären att kontrollera sin hälsa. Vi kräver inget hälsointyg men om du känner att du behöver göra en hälsokontroll, finner du formulär för det i följande länk. https://www.divingtravel.se/medicform.pdf