Advanced Adventurer Diver

SSIs Advanced Adventurer Diver är kursen för dig som vill utvecklas mer efter grundkursen (Open Water Diver) och som vill prova på olika typer av dykning. Det är inte en avancerad kurs utan namnet syftar på ”att avancera” dvs ”gå vidare”. Du kommer att få prova på olika typer av dykning. När man provar något nytt kan man lära sig av sina egna eller av andras misstag. Inom dykning kan det gå illa om man inte lär sig av sina egna. Vi lär ut hur du gör rätt från början.

Information om Advanced Adventurer Diver kursen

Kursen bygger på att du ska få testa olika typer av dykning. Det kan också vara ett bra sätt att komma igång med dykningen igen efter ett längre uppehåll. Har du dykt väldigt mycket är risken att den inte känns fullt lika givande men är alla på kursen erfarna tar vi givetvis det i beräkningen då vi genomför den och kan lägga in lite ”överkurs”.

Advanced Adventurer Diver-certifikat är ett vanligt krav för att få åka med på många dykbåtar i tex Röda Havet eller Thailand. Med ett Advanced Adventurer Diver-certifikat kommer du kunna/få följa med på det mesta.

Under 2 dagar får du tillsammans med en instruktör göra fem olika dyk där du provar nya former av dykning under trygga förhållanden. Det går tex att välja nattdykning, multilevel, Djupdyk, Navigation, sök och bärgning, torrdräktsdykning, eller varför inte prova på att fotografera under vattnet så att du kan visa dina icke-dykande vänner vad dem går miste om. Vi brukar också vilja lägga in ett avvägnings-dyk där du får förfina din avvägning så att du får ut mesta möjliga av din dykning. Vi tror att du med den kunskap du får med dig kommer känna ett ökat självförtroende under vattnet.

Pris

3200kr

Ingår

  • Kurslitteratur
  • SMB (ytmarkeringsboj)
  • Internationellt Advanced Adventurer Diver-certifikat
  • Adventure in diving slate
  • Luftfyllningar under kursen

Ingår Ej

Förkrav

Du måste vara Open Water Diver eller ha ett likvärdigt certifikat från en annan utbildningsorganisation.
Kunna svara ”nej” på alla frågor på hälsodeklarationen eller ha läkares godkännande.

Comments are closed.